4 redenen om medewerkers te inspireren en uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen

Gastvrouwen en -heren zijn het visitekaartje van uw organisatie en bepalend in hoe een gast het eerste contactmoment met uw organisatie ervaart. Daarom des te belangrijker dat zij betrokken en gemotiveerd zijn. Opleiding en training hebben hier een groot en positief effect op. Wij delen graag 4 redenen waarom het zo belangrijk is om uw medewerkers op te leiden en te trainen.

1. Trainen en opleiden zorgt voor gemotiveerde medewerkers

Het aanbieden van een goede training is een effectieve manier van het binden en boeien van uw medewerkers. De mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen wordt door veel medewerkers als een must gezien. Zeker bij de generatie van de millennials heerst een grote drang tot leren en ontwikkelen.

Uit onderzoek van de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat bij bedrijven die actief training en coaching aanbieden het verloop van medewerkers lager is dan bij bedrijven die dat niet doen. Tevens blijkt dat studerende medewerkers tevredener zijn en bijdragen aan een goede sfeer. 

2. Goed opgeleide medewerkers functioneren beter

Met opleidingen en trainingen hebben medewerkers meer kennis en ontwikkelen zij andere competenties die direct een positief effect op het functioneren van uw medewerkers en daarmee ook een positieve impact hebben op uw orgasatie. Denk aan vormen van competentieontwikkeling zoals een training hospitality, omgaan met agressie, of een training feedback geven. 

3. Goed opleiden zorgt voor flexibiliteit

Employablity betekent in het kort: optimale inzetbaarheid van uw medewerkers. Het gaat hierbij niet alleen om inzetbaarheid binnen de functie, maar ook om het kunnen vervangen van collega’s die tijdelijk afwezig zijn en het eenvoudiger kunnen doorstromen naar een andere functie. Een flexibel team vergroot de wendbaarheid van uw organisatie. U kunt beter en sneller ontwikkelen en makkelijker reageren op veranderingen in de markt. Een goed opgeleid, getraind en ontwikkeld team versterkt de employability van uw organisatie. 

4. Goed opleiden zorgt voor een goed imago

Wanneer u laat zien dat u als organisatie investeert in uw medewerkers, zal dat ook rond gaan in de markt waarin u opereert. U zorgt hiermee voor een goed imago en dat u door mogelijke nieuwe collega’s wordt gezien als een interessante werkgever. 

Wilt u meer weten? 

Wilt u meer informatie over welke trainingen en opleidingen voor uw organisatie interessant zijn? Bij Receptel zijn wij gespecialiseerd in training en consultancy met betrekking tot Hospitality en hebben wij een breed scala aan opleidingen en trainingen. Laat dan uw gegevens achter middels dit contactformulier en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Wilt u meer weten?

Neem contact op
Receptel

Receptel Nederland
P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere

info@receptel.nl
+31 (0) 36 529 40 01