Een dag als Ambulant Receptionist

Het is 6.30 uur, je hebt je nét nog een keer omgedraaid en je telefoon gaat.. de planning! Er is een calamiteit waardoor jij wordt gevraagd om zo snel mogelijk richting een opdrachtgever in Den Haag te gaan, waar met smart op je wordt gewacht. De vaste receptioniste is onverwachts niet aanwezig, waardoor ze jouw hulp vandaag hard nodig hebben. Binnen no time heb jij je gedoucht en omgekleed en spring je fris en vol energie in de auto.

Ondanks wat vertraging onderweg, kom je om 07:45 uur het pand van de opdrachtgever binnenlopen. Lekker op tijd, zodat je om 08:00 uur echt klaar zit om de eerste collega’s en gasten te ontvangen. Nadat je alles hebt opgestart loop je nog even een rondje door het vergadercentrum en zorg je dat de ontvangstruimte netjes is.

Nog voordat je een slok van je koffie hebt kunnen nemen, staan de eerste collega’s al aan je balie met een aantal vragen. Of je nog een vergaderzaal beschikbaar hebt, een gast kan aanmelden en een bos bloemen wil bestellen. Ondertussen gaat de telefoon en komen de eerste gasten binnen. Leveranciers, sollicitanten, bezoekers. Ze weten je allemaal te vinden. Je verbindt iedereen keurig door naar de juiste persoon en wenkt tussendoor je binnenkomende collega’s een ‘hele goedemorgen’.

Nadat de postbode een flinke stapel post bij je heeft achtergelaten, melden de volgende gasten zich aan jouw balie. Er zijn in de ochtend veel afspraken met gasten uit binnen- en buitenland en jij wilt hen natuurlijk een warm welkom geven, de één in het Nederlands, de ander in het Engels!

Je bent in de veronderstelling dat de middag rustig zal verlopen, tot je gebeld wordt door de planning. Er is een calamiteit waardoor jouw inzet vanmiddag nodig is bij een opdrachtgever in Amsterdam. Een ambulante collega is onderweg om jou af te lossen. Zodra je collega is gearriveerd wissel je snel je outfit om. Je hebt helaas geen tijd meer om bij te kletsen omdat je zo snel mogelijk richting Amsterdam moet vertrekken. Eenmaal aangekomen in Amsterdam is je collega blij je te zien. Na een korte overdracht neem je de receptie over en ontvang je het groepje gasten dat binnenkomt. De rest van de middag ben je bezig met het beantwoorden van de mails, je verspreidt de post over de postvakken en maakt leveranciers wegwijs door het pand.

Voor je het weet is het 17:00 uur, nog een half uurtje werken en dan zit je dag er alweer op. Het laatste halfuur ben je bezig met de voorbereidingen voor de volgende dag, je boekt de laatste dag passen uit en typt een duidelijke overdracht voor je collega. Tussendoor ontvang je een berichtje van de afdeling Planning met een roosterwijziging voor de volgende dag. Morgen moet je naar Dordrecht in plaats van Leiden. Yes, je favoriete locatie! En vanuit Dordrecht je ook nog eens lekker snel thuis.

Nadat je alles hebt afgesloten, arriveert de beveiliging om jou af te lossen. Je maakt nog even een praatje en na de overdracht wens je hem een fijne avond!

Dit is zo maar en dag uit het leven van een Ambulant Receptioniste!

Wil jij als Ambulant Receptioniste aan de slag?

Bekijk hier alle vacatures
Receptel

Receptel Nederland
P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere

info@receptel.nl
+31 (0) 36 529 40 01