Over Patrick Groeneweg

Mijn naam is Patrick Groeneweg en ik werk als Hospitality Professional op de Luchthaven van Schiphol. Ik heb Schiphol altijd al iets magisch gevonden. Een organisatie die 24/7 in de weer is met passagiers. Doordat ik nu  voor het Veiligheidstrainingcentrum (VTC) werk, heb ik het afgelopen jaar meer zicht gekregen op wat er daadwerkelijk allemaal speelt binnen en rondom Schiphol. Binnen het VTC geven wij dagelijks veldbevoegdheidstrainingen waarbij de medewerkers van Schiphol cursussen volgen om op de juiste manier air side te betreden. Hierdoor heb ik als Hospititality Professional aan de balie ook veel contact met collega’s die verspreid over heel Schiphol werkzaam zijn. Door het persoonlijke contact met de cursisten haal ik energie uit mijn werk. Ik maak het hele opleidingstraject mee met een cursist en daarom bouw je ook een soort band met hen op. Uiteraard doe ik dit samen met mijn leuke collega’s waar ik ook een goeie klik mee heb! Wij willen met zijn allen de juiste kwaliteit leveren aan onze cursisten. Dit alles maakt het werk uitdagend en zorgt het voor positieve energie.

Over de competenties die je als Hospitality Professional moet bezitten, kan ik heel kort zijn. Je hebt Hospitality ‘in je bloed’ of niet. Als ik voor mijzelf spreek vind ik zeker dat ik hierover beschik. Ik heb de opleiding Hotel Management gedaan en daar wordt ook zeker van je verwacht dat je over een dosis Hospitality beschikt. Het mooiste aan dit vak vind ik daarom ook het vervullen van de wensen van gasten, cursisten en collega’s. Zelf vind ik het prettig om het eerste aanspreekpunt te zijn van een organisatie. Je bent, zoals ze dat mooi noemen, ‘’de spin in het web’’. Je hebt, zoals ik al eerder omschreef, contact met heel veel mensen en je wil deze allemaal blij maken.

Een welkom gevoel geven en gastvrij zijn, betekent voor iedereen iets anders. Doordat niet iedereen hetzelfde is, merk je ook dat niet iedereen even snel tevreden is. Juist bij de mensen die niet snel tevreden zijn, vind ik het heerlijk om daarbij de knop om te draaien naar iets positiefs. En wanneer dit dan ook daadwerkelijk lukt, geeft dat jezelf ook echt een positieve boost! 

Enthousiast geworden? Kom ons team versterken. Voel je welkom en solliciteer snel!

Bekijk onze vacatures!
Receptel

Receptel Nederland
P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere

info@receptel.nl
+31 (0) 36 529 40 01